Biergist en de eigenschappen

 

Fermentis biergist gedroogd Safbrew S-33

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma.

Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles

Biertypen: speciaalbieren, witbieren, abdijbieren

 

Fermentis biergist gedroogd Safbrew T-58

Bovengist voor bouwen van saison-bieren en speciaalbieren Zorgt voor een peper - en kruidig aroma.

Biertypen: Blond, Bruin, Quadrupel, Saison en Tripel

 

Fermentis biergist gedroogd Safale S-04

Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren. Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.

Biertypen: Blond, Bruin, Porter, Quadrupel, Scotch Ale en Tripel

 

 

Fermentis biergist gedroogd Safale US-05(56)

De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist. Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.

 

 

Fermentis biergist gedroogd Safbrew WB-06 

Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren. Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.

Biertypen: Blond, Tarwebier en Weizen

 

 

Fermentis biergist gedroogd Saflager W-34/70

Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindsutrie. Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren. Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10° - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.

Biertypen: Alt, Bock, Kölsch, Lager en Pils

 

 

Fermentis biergist gedroogd SafAle K-97

Duitse bovengist, geselecteerd voor zijn compacte gisthoed tijdens de vergisting. Geschikt voor het brouwen van ales met weinig esters en Belgische witbieren. De lage eindvergistingsgraad zorgt voor een lange volle smaak.

 

 

Fermentis biergist gedroogd SafAle BE-134 

Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad. Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals dat van kruidnagel. Deze stam produceert zeer verfrissende en doordrinkbare bieren.

 

 

Fermentis biergist gedroogd Saflager S-23

De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren! Stam afkomstig uit het Duitse Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.

Biertypen: Alt, Bock, Kölsch, Lager en Pils

 

 

Fermentis biergist gedroogd Safbrew F-2

speciaal geselecteerd voor de hergisting op fles en in het vat. Deze gist assimileert heel weinig maltotriose, maar assimileert basissuikers (glucose, fructose, sacharose, maltose). De gist wordt gekenmerkt door een neutraal aromatisch profiel, met behoud van het karakter van het basisbier. Safbrew F-2 is bestand tegen hoge alcoholgehaltes (> 10% vol) en verzekert alle gewenste eigenschappen van hergisting

 

 

Fermentis biergist gedroogd Safbrew BE-256 (Abbaye)

Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage. De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aromas. Ook geschikt voor hergisting in de fles.

 

 

 

Meer weten over Fermentis klik op het logo