Biergist en de eigenschappen

 

Mangrove Jacks Craft Bavarian Wheat M20

Een klassieke bovengist voor het brouwen van een reeks Duitse Weizenbieren of Belgische witbieren. Hij heeft een erg lage uitvlokking waardoor hij ideaal is voor biersoorten die traditioneel troebel worden geschonken. De gist zorgt voor een uitzonderlijk droog bier, met een zijdezacht gevoel in de mond en een heerlijk aroma van banaan en kruiden (kruidnagel).

 

 

Mangrove Jacks Bohemian Lager M84

Een klassieke ondergist voor een elegante, evenwichtige continentale pils. Gekenmerkt door een droge en zuivere smaak, typisch voor de traditionele Tsjechische brouwwijze. De giststam combineert zachte en subtiele gistkenmerken met onuitgesproken fruittoetsen voor verfrissend zuivere pils met een sterke hopsmaak. Met een lageringsperiode van slechts vier weken verkrijg je aanvaardbaar bier, maar na zes tot acht weken bekom je bier dat rijker en zachter is, met een meer verfijnde smaak en aroma.

Biertypen: Lager en Pils

 

 

Mangrove Jacks US West Coast M44

Een sterk vergistende bovengist die nagenoeg volledig neutraal blijft bij een brede reeks wortsterktes en temperatuurbereiken. Hij produceert een redelijk hoge zuurtegraad waardoor de scherpe, citrusachtige hoparomas duidelijk doorsmaken. Tegelijkertijd geeft hij de geroosterde en donkere mouttoetsen een extra dimensie.

 

 

Mangrove Jacks Belgian Ale M41

Kruidige en fenolische gist die kan wedijveren met de intensiteit en complexiteit van enkele van de beste abdijbieren van België. Dankzij de hoge vergistingsgraad en hoge alcoholtolerantie kunnen hiermee een groot aantal Belgische bieren gebrouwen worden.

Geschikt voor Belgische zware blonde en Belgische zware bruine bieren.

 

 

Mangrove Jacks French Saison M29

Deze Franse saison gist is een bijzondere, sterk vergistende bovengist die speciale bieren met kruidige, fruitige en peperige tonen oplevert. Ideaal voor de vergisting van saison bieren.

Geschikt voor het brouwen van Saisons met een alcoholpercentage tot 14%.

 

 

Mangrove Jacks Belgian Wit M21

Een traditionele bovengist met een goed evenwicht tussen fruitige esters en verwarmende kruidige fenolen. De gist laat een ietwat zoete smaak achter en zakt uit zodat het bier helder wordt, als het lang genoeg staat.

Geschikt voor witbier, Grand Cru, kruidige ales en andere speciale bieren.

 

 

Mangrove Jacks Belgian Tripel M31

Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol. De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect geschikt is voor diverse Belgische biersoorten.

Geschikt voor Belgische tripels en trappistenbieren.

 

 

Mangrove Jacks Bell Ale M36

Deze bovengist is geschikt voor een groot aantal bieren met een hoppige en uitgesproken smaak. Deze stam levert lichte, verfijnde fruitige esters en helpt het moutkarakter ontwikkelen.

Geschikt voor zowel Engelse als Amerikaanse Pale Ales, Extra Special Bitters, Golden Ales enzovoort.

 

 

Mangrove Jacks Belgian Abbey M47 

Deze matig alcoholtolerante en bijzonder vlokkige gist is minder fenolisch dan ‘Belgian Ale M41’, maar is uitzonderlijk fruitig en heeft zeer complexe esters.

Geschikt voor Belgische Pale Ales en abdijbieren.

 

 

Mangrove Jacks Californian Lager M54

Een unieke ondergiststam die kan vergisten bij biertemperaturen zonder ongewenste off-flavours te creëren. Lange lagertijden zijn bovendien niet nodig.

Geschikt voor California Common en lagerbieren die vergist worden op (bier)omgevingstemperaturen.

 

 

Mangrove Jacks Bavarian Lager M76

Een ondergist geschikt voor de meeste laaggistende bieren. Vormt minder zwavelverbindingen dan andere ondergiststammen en levert een voller, ronder moutkarakter met uitgesproken hopsmaak.

Geschikt voor veel Europese bieren zoals bokbieren, lagers, pilsners, Münchner Helles, Münchner Dunkel, rookbier enzovoort.

 

 

Mangrove Jacks New World Strong Ale M42

Deze bovengiststam is geschikt voor talloze lichte zowel als zwaardere alesoorten. Fermenteert met een neutraal gistaroma zodat het volle karakter van de mout en hop volledig tot hun recht komen in elke biersoort.

Geschikt voor IPA’s, Porters, Russian Imperial Stouts enzovoort.

 

 

Mangrove Jacks Empire Ale M15

Deze bovengist is geschikt voor diverse robuuste bieren met een uitzonderlijke diepte. Vergist met de volle, rijke smaak van donker fruit.

Geschikt voor Schotse zware ales, American Amber Ales, Sweet Stouts enzovoort.